Aibel sikret Johan Sverdrup-kontrakt

Skrevet av Kent Olsen
03.01.2019 09:40 - OPPDATERT 03.01.2019 10:40

NÆRING: Aibel har fått i oppdrag om å lage den 100 meter lange broen som skal forbinde P2-prosessplattformen med stigerørsplattformen på feltet.

Oppdraget om produksjon av den 1.350 tonn tunge broen var inkludert som en opsjon i Aibels opprinnelige kontrakt for Johan Sverdrup P2-dekket fra april 2018, og har en estimert verdi på rundt 200 millioner kroner.

– Dette er enda en viktig kontrakt for Aibel på Johan Sverdrup-feltet. Ved å tildele oss den sjuende strake kontrakten for et av Norges mest betydningsfulle industriprosjekter, bekrefter Equinor at de er fornøyd med både tidligere prosjektleveranser og pågående arbeid. Vi setter stor pris på å bli gitt enda en mulighet til å fortsette vårt gode samarbeid, og vi er oppsatte på å sikre suksessrik leveranse på alle våre pågående forpliktelser overfor Equinor, sier Aibels konserndirektør for Feltutvikling & Havvind, Nils Arne Hatleskog i en pressemelding torsdag.

Designarbeidet i Asker skal allerede være godt i gang, mens fabrikasjonsfasen i Thailand vil starte i midten av 2020. Den ferdige broen er planlagt levert til verftet i Haugesund i slutten av 2021 sammen med det 23.000 tonn tunge P2-plattformdekket.

Broen som skal konstrueres. Foto: Aibel.

Les alt om:

Naeringsliv