Abigail vant 2000 kroner til en valgfri aktivitet med klassen sin. Her med ordfører Jarle Nilsen og resten av juryen i bakgrunnen.

Abigail vant kommunens tegnekonkurranse

Skrevet av Kent Olsen
08.12.2018 06:00 - OPPDATERT 08.12.2018 07:00

KOPERVIK: Karmøy kommune jobber med en plan for universell utforming, og Abigails tegning skal pryde rapportens fremside når den kommer ut.

Hele 295 elever fra 1.-4. klasse i Karmøy kommune deltok i konkurransen der temaet var «tegn drømmeskolegården din – en skolegård der alle barn kan være aktive i lek og aktivitet.

– Vi er opptatt av et samfunn der alle skal få lov til å være med og bidra ut fra egne prinsipper og ønsker og talenter. Da må vi ha et samfunn som fysisk legger til rette for dette, og når vi da utarbeider planer så er det slik at alle i Karmøy kommune er like viktige. Da var det helt naturlig at vi ville ha råd fra skoleelevene våre og utlyse en konkurranse, sier ordfører Jarle Nilsen, som overrakte prisen til Abigail og klassen på skolen forrige fredag.

Vil være inkluderende

Samferdsel og utemiljøsjef, Michael Grafë, var med i juryen som bestemte seg for Abigails tegning.

Han forteller at kommunen har i tillegg til tegnekonkurransen hatt en høringsrunde i 9. klasse der elevene bidro med stikkord om hva de mener hører hjemme når en skal utforme utearealer.

– Karmøy kommune har som mål om å være en inkluderende og mangfoldig kommune og der er infrastrukturen en god del av å gjøre det lettere slik at alle kan være med, sier han.

Juryens begrunnelse:

«Den fargesterke tegningen til Abigail gjør oss rett og slett glade.

Vi ser en stor, flott føyse formet som en karusell med plass til mange barn. De røde hjertene gir oss følelsen av at det er plass til alle i Abigail sin skolegård og at alle er like mye verd for den de er.

Juryen vil takke Abigail for et flott bidrag til tegnekonkurransen i forbindelse med arbeidet med plan for universell utforming.

Abigails tegning.

Les mer om:

Karmoynytt