Heidi Munkejord Haugen og  Leiv Thomas Haugen dyrker økologisk frukt og bær ved småbruket på Presthammer.

Årskavalkade: Husker du disse sakene?

Skrevet av Camilla Sørensen Wik
31.12.2020 08:30 - OPPDATERT 03.01.2021 14:05

Når vi nå går inn i 2021 benytter vi muligheten til å se tilbake på litt av det året 2020 har bydd på. Husker du disse sakene? 


For Magne Støfringhaug og Lanternen begynte året med oversvømmelser: – Nå er det litt ille inne hos ossVi fikk bli med inn på beredskapsrommet til Karmøy kommune: Fra dette rommet styrer kommunen når det er kriseVi slo av en prat med Geir Sommerfeldt om hvordan første året som ansvarlig for Fredtun leirsted hadde vært. I påsken var det duket for ellevill bilrebus. Et høydepunkt for mange i en litt ellers så tøff periode. Husker du når en måke la egg midt i hjertet av Åkrehamn i mai? «Alt blir bra»-kortesjen som rørte mange. (VIDEO) En uvanlig 17.mai ble markert med bilkortesje fra Skudeneshavn til Haugesund. (VIDEO) Bare noen dager før 17.mai badet Åkrasanden i flagg. (VIDEO) 2020 var året Tore (47) endret alt. Frem til da røyket han minst 20 sigaretter til dagen og var selverklært latsabb.Vi ble sjarmert i senk av katten Haakon (10)  som rydder nabolaget for søppel. Rossmann fortalte om sitt hårete mål - nemlig å spille i alle Norges kommunerPå Blåsenborg gård møtte vi Lisa (24), Karmøys yngste heltidsbonde. Planen er å også bli den største «damebonden» på Karmøy. På småbruket Presthammer, der det tidligere har vært hønseri og sauedrift, har Leiv Thomas Haugen og Heidi Munkejord Haugen satt i gang med et nytt prosjekt.Vi fortalte historien om veteran Ole Vikre. En historie om tiden i Libanon som en del av kontingent 17 i FN-operasjonen, og om den tøffe kampen som kom etterpå. På Halloween våknet Skudeneshavn opp til et Halloween-stunt, og 50 
gresskar var plassert rundt i byen. Og i desembermåned ble det tradisjon tro julekonsert med Stangaland Brass. (Bildeserie)