Dag Inge Aarhus, her under åpningen av Fiskeridagene.

Aarhus går tilbake til Høyre

Skrevet av Kent Olsen
31.08.2018 12:11 - OPPDATERT 31.08.2018 14:11

POLITIKK: Dag Inge Aarhus bekrefter ovenfor Karmøynytt at han har meldt seg ut av Kristelig Folkeparti fredag. Samtidig forteller han at han har meldt seg inn i Høyre, partiet han gikk ut av tilbake i 2014.

– Det er noe jeg har kjent på de siste månedene at jeg nok egentlig hører best hjemme i Høyre, forteller Aarhus.

– Hvorfor Høyre?

– Det er totalen i politikken, i tillegg til at jeg representerte Høyre i kommunestyret i forrige periode. Jeg har jo ingen folkevalgte verv nå, så det er ikke noe dramatikk i dette. Jeg har kommet frem til at jeg sannsynligvis har vært på feil plass, og skulle gjerne sett at det krumspringet jeg gjorde for noen år siden kunne vært ugjort, sier han.

Jeg har jo ingen folkevalgte verv nå, så det er ikke noe dramatikk i dette.

Kan gjøre comeback i lokalpolitikken

På telefon forteller Aarhus at han ser ikke bort fra at han kan komme tilbake til lokalpolitikken, men det er noe lokallaget må bestemme.

– Jeg vet ikke hva Karmøy Høyre tenker om dette, men det kan være at jeg har lyst til å være med i kommunepolitikken igjen. Det må jeg vurdere, men nå har jeg først og fremst tatt et partivalg, sier Aarhus, og legger til:

– Hva fremtiden bringer vet jeg ikke noe om, men det er kjekt å drive med politikk, og hvis Karmøy Høyre vil ha meg med i sitt lag så ser jeg ikke vett fra at det er noe jeg kan være med på.

Lærer av feil

Nå håper Aarhus at han kan lære av det han ser på som et feil valg innen politikken.

– Jeg har gjort noe feil, og tenker også at det er noe en lærer av, selv om en av og til skulle ønske at ting ikke var gjort slik. Jeg håper jeg kan ta lærdom av dette, sier han.

Han legger til at på tross av feilvalget så har han blitt kjent med mange gode folk i partiet han nå forlater.

– Dette påvirker ikke de vennskapene jeg har fått i KrF, men de kunne tenkt at jeg skulle vært med videre, sier han.

Les alt om:

Politikk Karmoynytt