Medlemmer i Karmøy Diskgolfklubb viser i dag frem løypene i Liarlund og gir en innføring i hvordan sporten fungerer.

Åpen dag i Liarlund

Skrevet av Camilla Sørensen Wik
29.06.2019 12:58

Diskgolfmiljøet på Karmøy er i vekst. I dag arrangerer Karmøy Diskgolfklubb åpen dag i Liarlund - håpet er at enda flere skal få øynene opp for sporten.

Lørdag formiddag var det duket for Karmøy Diskgolfklubb sin første åpen dag. Klubben har siden november jobbet med å få på plass og fikse opp den tidligere diskgolfløypa i Liarlund. 

- Vi arrangerer jo dagen for å få unger, familier og vennegjenger til å se at idretten eksisterer. At flere folk skal komme opp i løypene her. Dette er jo en fin ting å gjøre med familie og venner. Få folk ut og bort fra dataskjermen, forteller leder i klubben David Vea. 

(Saken fortsetter under bildet.)


Leder i Karmøy Diskgolfklubb  David Vea. 
Når Karmøynytt tok turen var det flere nysgjerrige som allerede hadde møtt opp. Vea forteller at de holder på helt til klokken 15, han håper at den gode responsen fortsetter utover dagen. 

- Det har vært overraskende mange som har kommet. Så vi håper jo på et jevnt kjør, sier han.

Under dagens arrangement vil de som møter få en innføring i sporten av medlemmene i Karmøy Diskgolfklubb, det blir også avholdt konkurranser. 

- Vi kjører en konkurranse hvor man kan se hvor hardt man kaster. Så tar vi med oss grupper opp i løypa for å vise og forklare, forteller klubblederen. 

En sport for alle 
Siden oppstarten av klubben i fjor merker Vea at stadig flere får øynene opp for sporten. Klubben har ukentlige samlinger, og for hver uke dukker det opp nye fjes. 

- Det er nye folk hver gang, og vi ser at det er veldig mye aktivitet her oppe for ellers også, forteller Vea. 

Han ble selv introdusert til sporten via noen venner som hadde sett den i utlandet og hadde før det aldri hørt om den. 

- Vi ønsker at flere skal få komme inn i denne idretten slik som vi gjorde. For det er jo bare en 10 minutters kjøretur så hadde man en løype, men vi visste ikke om at det eksisterte en gang, fortsetter David som håper at de med åpen dag vil gjøre enda flere oppmerksomme på sporten. 

(Saken fortsetter under bildet.)


En spent gjeng klar for sitt første møte med Diskgolf. 

Janne Kristin Hansen var en av de som var klar til å teste ut løypene sammen med familie og venner under åpen dag. Ingen i gjengen hadde før prøvd diskgolf og både små og store var spente på om dette falt i smak.

- Vi hadde lyst til å finne på noe kjekt i lag i dag, og da passet dette. Så vi får prøve nå og se om det er noe kjekt, smiler Hansen på vei opp mot løypa. 

Løypene i Liarlund er gratis for folk å benytte seg av. Det eneste man trenger er en disk og så er man klar til å spille. Det er derfor en aktivitet som passer for alle og som hvem som helst kan delta i forteller Vea. 

- Du må ha en disk, det er vel det. Vi har en 9-hulls bane her, så har vi en 20-hulls bane litt lenger oppe, og på Blikshavn så er det en 13-hulls bane. Disken koster 160 kroner, men blir man medlem i klubben så får man en, så da er det bare å spille, smiler han.