Storhall Karmøy. Arkivfoto.

– Å komme sammen og å ha det kjekt er det viktigste

Skrevet av Ann Margit Grønstad
01.11.2019 18:00 - OPPDATERT 01.11.2019 19:16

Fotballpappa Karl Rossland går i bresjen for å starte opp god gammeldags løkkefotball i Storhall Karmøy.

VEA: Kommende søndag kl. 13.00 er det klart for første "Ginga Street Football" i Storhall Karmøy. Karl Rossland er både fotballpappa og fotballtrener, og syns det manglet et lavterskeltilbud for barn som liker å spille fotball.

– Jeg er ofte i Storhall Karmøy i helgene med ungene mine på det som heter "drop - in" og har sett at hallen har har hatt ledig kapasitet, sier Rossland og forteller at ideen om å starte et lavterskeltilbud kom fra 70 - tallet da de drev med god gammeldags løkkefotball.

– Vi møttes da bare en plass og spilte og hadde det kjekt i all slags vær. I dag har ungene så mange muligheter, og det er ikke så lett å lokke de ut. Da tenkte jeg at vi har jo denne fantastiske hallen her, som også er oppvarmet, og det er synd om den står ledig, sier han. 

 

Fokus på å ha det kjekt sammen

Rossland forteller at han ikke syns de kunne bruke det gammeldagse ordet "løkkefotball" og fant derfor et litt mer kulere navn.

– "Ginga" kommer av grunnprinsippene i brasiliansk fotball, som har med lek å gjøre. Og det er nettopp jeg er opptatt av, at fotball skal være lek og moro, det skal være plass til alle, alle skal få samme mulighet og ingen skal klassifiseres som flink eller dårlig. Det handler ikke om å være så jysla god i fotball, men det å ha det kjekt og komme sammen er det viktigste her, sier Rossland. 

Tilbudet med "Ginga Street Football" i storhallen er for alle barn fra 1. til 7. klasse, og man trenger ikke være medlem i et idrettslag for å være med.

– Det er ikke en organisert aktivitet, men Storhall Karmøy rigger til baner og vi har trygge voksne som er med og passer på. Barna får gjøre det de har lyst til med ballen uten at voksne blander seg inn, forteller Rossland, som vil arrangere dette sammen med Storhall Karmøy flere søndager fremover.

 

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.