KLAR FOR STORMØTE MED GAMLEKLUBBEN: Fredrik Pallesen Knudsen gleder seg til å møte Brann lørdag. (Foto: Daniel Netland)

– Å spille kamper som dette er det vi drømmer om

Skrevet av Daniel Netland
14.09.2018 16:21 - OPPDATERT 14.09.2018 18:21

FOTBALL: – Det blir fantastisk. Utsolgt på stadion og god atmosfære. Å spille kamper som dette er det vi drømmer om som fotballspillere.

Det sier bergenseren Fredrik Pallesen Knudsen om det som nok er hans største FKH-kamp denne sesongen. Hjemmekamp mot gamleklubben Brann. Toppkamp i Eliteserien.

– Jeg hadde ikke sett for meg at dette skulle være en kamp mellom nr. to og tre på tabellen, innrømmer midtstopperkjempen.

LES OGSÅ: Akintola hinket av treningsfeltet dagen før storkampen

– Jeg synes ikke å spille Eliteserie-kamper er press

FKH-trener Eirik Horneland er også klar for oppgaven. Med seier er de hvit- og blåkledde for fullt med i kampen om sølvet. Dersom Rosenborg avgir poeng i helga, er muligheten for et gull også til stede igjen.

– Vi gleder oss. Spillerne ser veldig sugne ut og er godt forberedt. I morgen handler det egentlig bare om å unngå overtenning, sier Horneland.

(Saken fortsetter under bildet)

TAR IMOT TABELLTOEREN: Eirik Horneland er ikke redd for å legge press på eget lag før storkampen mot Brann. (Foto: Daniel Netland)

– Vi ønsker å prege kampen, skape sjanser og vise at vi er et bra lag, fortsetter en spent FKH-trener.

Horneland er ikke redd for å legge press på eget lag. Kl. 18.00 i morgen, på et fullsatt Haugesund stadion, er tre poeng det eneste som gjelder. For FKH må trolig vinne for å kunne ta igjen Brann.

– Vi er ikke redde for press og må våge å si at vi går for å vinne. Jeg synes egentlig ikke at Eliteserie-kamper er noe voldsomt press.

Blitt bedre av motgang i år

Fredrik Pallesen Knudsen tok i fjor Eliteserien med storm i FKH-drakt. Fra å ha knapt spilt på Brann, gikk 22-åringen rett inn på laget i Haugesund og leverte varene fra dag én.

Hele ti ganger denne sesongen har imidlertid bergenseren startet på benken i Eliteserien, etter at Ben Karamoko bidro til sterkere konkurranse på stopperplass etter sin overgang fra Saint-Étienne i mars.

– Jeg føler jeg har blitt en bedre fotballspiller og lært mye mentalt. Jeg har lært å stå i det, og klarer nå å takle ting jeg ikke har opplevd før, sier midtstopperen.

– Vi går selvfølgelig for medalje

Han er veldig godt klar over at tre poeng må tas i morgen om det skal bli sølvfeiring ved sesongslutt. Eller gullfeiring.

– Vi skal bare kjøre på og går selvfølgelig for medalje. I hver kamp skal vi gå ut med en offensiv innstilling, så får vi se hvor langt det tar oss til slutt.

Eirik Horneland tar én kamp om gangen.

– Nå konsentrerer vi oss om kampen i morgen. Vi skal gi Brann en skikkelig fight. Så er det mange kamper igjen og mange poeng å spille om, avslutter FKH-treneren.

Sannsynlig FKH-lag (4-4-1-1): Per Kristian Bråtveit – Kristoffer Haraldseid, Fredrik Pallesen Knudsen, Vegard Skjerve, Alexander Stølås – David Akintola (Bruno Leite), Sondre Tronstad, Joakim Våge Nilsen, Torbjørn Kallevåg – Christian Grindheim – Ibrahima Kone.

STEIN, SAKS, PAPIR: Vegard Skjerve (t.v.) og Kristoffer Velde på FKH-trening fredag. (Foto: Daniel Netland)

Les mer om:

Sport