Illustrasjonsbilde: Kjør for livet

410.000,- i støtte til barn og unge

Skrevet av Camilla Sørensen Wik
14.05.2019 08:16 - OPPDATERT 14.05.2019 12:31

Gjennom den nasjonale tilskuddsordningen for inkludering av barn i lavinntektsfamilier 2019 har organisasjoner i Karmøy fått til sammen 410.000,- i støtte.

Tilskuddsordningen er en del av regjeringens mål om at alle barn og unge skal få delta jevnlig på minst én organisert fritidsaktivitet sammen med andre. 

- Tilbudene midlene gis til er varierte, og skal sikre at barn og unge kan være med både på hverdagslige fritidsaktiviteter, og å få reise på ferie. Midlene i tilskuddsordningen gis blant annet til lag, foreninger og organisasjoner i kommunene som skal gi barn og unge en større tilgang til rimelige eller kostnadsfrie ferie- og fritidstilbud, skriver Rune Midtun fra Karmøy FRP i en pressemelding. 

På Karmøy er det «Kjør for Livet AS» som har fått det største tilskuddet på 260.000,-. Organisasjonen jobber for å inkludere barn og unge, og forhindre utenforskap og fattigdom. Gjennom organisasjonen blir barna tatt med på alt fra fjellklatring til offroadsykling. 

De resterende 150.000,- har gått til Karmøy kommune sitt tiltak «sunn livsstil for flyktningbarn og ungdom». Tiltaket skal bidra til å styrke integrering av flyktningbarn- og ungdom bosatt i Karmøy kommune. 

- En god oppvekst er viktig for barn og unges videre utvikling. Vi må derfor sørge for at barn og unge får gode minner fra oppveksten, gjennom blant annet å kunne delta på sosiale aktiviteter og på ferier. Det er viktig at barn og unge som vokser opp i lavinntektsfamilier får delta på aktiviteter sammen med sine venner. Det bidrar til tilhørighet og er viktig for å forhindre utenforskap blant barn og unge. Dette ønsker vi å sikre gjennom denne tilskuddsordningen, sier Midtun.


Rune Midtun, FRP.