Juletrebålgeneral Hans Inge Fagerland (t.h.), juletresekretær Tormod Helle og Ola (1 år).

200 juletrær gikk opp i røyk: – Dette er viktige penger

Skrevet av Kent Olsen
09.01.2020 20:45 - OPPDATERT 09.01.2020 21:10

Tradisjonell juletrebrenning på Åkrasanden.

ÅKRA: Rundt 200 brennende juletrær varmet godt for de som møtte opp for å bli kvitt det som har vært midtpunktet i stua for mange under høytiden.

– Det er en tradisjon vi har gjort i mange år. Første torsdagen etter jul er første speidermøtet, så da fyrer vi opp og griller pølser, så tar folk med seg litt julekaker og blir kvitt det. Da er det slutt på jul, forteller det som for dagen er juletrebålgeneral, Hans Inge Fagerland.

Det er Åkra speidergruppe som står for innsamling av trær, og Fagerland forteller at de har vært på rundt 60 adresser fra Ådland i sør til Sevland i nord, i tillegg til flere bedrifter for å hente trær.

– Vi har fått inn rundt 11.000 kroner totalt. Det går til speiderarbeidet. Vi er over 100 speidere nå, så da trenger vi telt og utstyr. Vi har nettopp kjøpt inn en haug med fjelltelt, så dette er viktige penger, sier han og skyter inn:

– Men så er det jo kjekt å fyre bål, det er det viktigste. Det er jo en speiderting!

Vil gjerne ha flere med

Rundt 150 personer møtte opp for å få med seg juletrebålet.

– Vi skulle gjerne fått flere til å komme. Det er også lov å ta med treet sitt selv. Det kjekkeste er hvis folk kommer, avslutter Fagerland.

Juletrærne brant godt på bålet på Åkrasanden.