Smittevernlege i Karmøy, Martin Eikrem.

13 bekreftet smittet i Karmøy

Skrevet av Kent Olsen
19.03.2020 15:10

Kommunen forventer at tallet vil øke i løpet av dagen.

HELSE: Per dags dato er det 13 personer i Karmøy smittet av koronaviruset. Det bekrefter smittevernlege Martin Eikrem til Karmøynytt torsdag.

– Vi synes ikke det er veldig rask økning. Det er ut fra det vi forventer, sier han.

Kommunen har testet et stort antall folk denne uka, og regner med å få svar på prøvene i dag.

– Vi forventer at tallene blir høyere i løpet av dagen. FHI sin målsetting nå er å holde helsepersonell i jobb, så vi tester mye helsepersonell med symptomer. Så tester vi en del risikogrupper ed symptomer, samt mange bekreftede nærkontakter, opplyser Eikrem.

Ønsker å teste flere

Eikrem forteller at gruppen de tester få av er de som har mistenksomme symptomer, men som ikke har noen definert nærkontakt.

– Vi vet at det er en del so mer smittet men som vi kanskje ikke kan definere til hvem de er smittet av, som ikke har blitt ringt opp av smittevern eller smitteoppsporing, forklarer han og fortsetter:

– Vi ønsker å teste flere av dem som har mistenksomme symptomer. Da kan vi starte smitteoppsporing hos dem, men vi må forholde oss til sentrale føringer på dette. 

Det er antallet tester som gjør at de må prioritere.

– Hadde vi hatt ubegrenset med rør så kunne vi testet mange flere, sier han.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.