Selger bøker for studiene i Afrika

vidar@karmoynytt.no'
Skrevet av Vidar Jenssen juli 25, 2012 11:40

Selger bøker for studiene i Afrika

- Det er hardt arbeid, men jeg håper at jeg klarer det. Det må jeg om jeg skal bli ferdig med utdannelsen min, sier Amani

Han kom til Norge i slutten av mai, fikk arbeidstillatelse fra 1. juni og skal jobbe ut august på Karmøy. Bøkene han selger kommer fra Norsk Bokforlag AS, som i 45 år har støttet studenter fra Afrika med denne typen sommerjobber.

Amani får 35 % provisjon av boksalget, dette skal dekke alle kostnader han har ved å komme til Norge, bo og leve, samt mopeden han bruker for å reise rundt på Karmøy. Overskuddet håper han skal være nok til å dekke studentavgiften på ca 15000 kroner per år ved Bugema University i Kampala, Uganda.

– Jeg skal bli lærer og har to år igjen før jeg er ferdig. Da skal jeg reise hjem til Tanzania igjen for å hjelpe mitt land. Med utdanning kan vi forandre samfunnet vi bor til noe bedre. Kunnskap gir jobber, penger og skaper nye verdier, sier Amani.

Selv synes han at de har spennende og gode bokprodukter med seg på dørene. Det er gode bokprodukter om natur, mennesker, matlaging og barnebøker. Mange som kjøper, men jeg opplever at folk kanskje er litt usikre, sier Amani.

– Spesielt er de usikre på betalingsterminalen vi har med oss. Det er første året den er i bruk og folk lurer på om pengene kommer inn på min konto, tror jeg. Det gjør de ikke, forsikrer Amani.

 

vidar@karmoynytt.no'
Skrevet av Vidar Jenssen juli 25, 2012 11:40
Skriv en kommentar

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer enda!

Det er ingen kommentarer enda, men du kan bli den første til å kommentere saken.

Skriv en kommentar
Vis kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke bli publisert.
Nødvendige felter er merket*